Book an appointment

Date and appointment
Come with your fitted contact lenses so we can see the current condition of the fabrics! If you wear lenses fitted and ordered elsewhere, we recommend a full 3D examination to get an accurate picture of the condition of your eyes. Depending on this, we can recommend and fit another type of lens, possibly another care product, and, if necessary, an eye drop treatment!
Dry eyes and eye drop
2022. March 3.

Dry eyes and eye drop

Műkönny? Szemcsepp? De minek? Biztos kell az?

Avagy

Miért használjam őket? Nem fog hozzászokni a szemem?

Ezek a kérdések nap mint nap felmerülnek a vizsgálóban. A mai civilizált világban folyamatosan érik olyan hatások a szemeinket, amik ronthatnak (és meg is teszik) a könnyfilmünk minőségén. Elsősorban a monitor előtti munkavégzés és a kontaktlencseviselés a ludas, de a légkondicionálás, fűtés, tehát a száraz levegő is jócskán közrejátszik.

Képzeld el, hogy nedves, homokos vízpartra húzol egy plédet. Nagyjából ez történik, amikor száraz a szemed, és pislogsz. Nemcsak meggyűri a kötőhártyát a szemhéjad, valóban égő érzéssel is járhat, vagy mintha homok lenne a szemedben. Egyesek hallani vélik a súrlódó hangokat is, súlyosabb esetben a csikorgást. 😉 Mi ennek a nyomait fedezzük fel a mikroszkóp alatt!

Monitor előtt átlagosan ötször kevesebbet pislogunk, mint egyébként – ennyi idő alatt bőven elpárolog a rendelkezésre álló, esetleg már eleve gyér könnymennyiség. A kontaktlencse maga is „elhasznál” némi nedvességet a környezetéből. Ez nem jelenti azt, hanem hogy nem szabad ezeket tenned! Csupán azt, hogy támogassuk a szövetek egészségét egy kis műkönnyel! Ezzel segítünk sima, ép felületet biztosítani, ami a látásélességünkben is fontos szerepet tölt be, és megóvja a szemeket a kellemetlen, égő érzésektől. Hosszú távon meghálálja a szemed a gondoskodást.

Hozzászokni nem lehet ezekhez a cseppekhez, kizárólag segíteni tudnak egy mesterségesen előidézett állapot ellensúlyozásában. Azt biztosítanak, ami az egészséges könnyfilmhez szükséges, kiegészítő nedvesítést, súrlódásmentes környezetet.

image 6
Polgár Noémi
Diplomás Optometrista, Kontaktlencse specialista, Látszerész

share

Read more

Milyen garanciákat tudsz érvényesíteni?…
Mit tehetsz a napi komfortodért…..