IDŐPONTFOGLALÁS

Dátum és időpont
Az általunk illesztett kontaktlencsében érkezzen, hogy lássuk a szövetek aktuális állapotát is! Amennyiben máshol illesztett és rendelt lencsét visel, javasoljuk a teljes körű 3D vizsgálatot, hogy pontos képet kapjunk szemei állapotáról. Ennek függvényében javasolni és illeszteni tudunk másik lencsetípust, esetleg másik ápolószert, és szükség esetén szemcsepp kúrát!
napszemüveg
2024. május 23.

Dioptriás napszemüveg vagy fényre sötétedő szemüveg?

Melyik a jobb, és miért?

Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények, de Nekünk személyes tapasztalatból kiindulva a dioptriás napszemüveg a nagy favorit!

Külsőleg tökéletesen esztétikus, tartalmazza a szükséges dioptriát, kellő fényvédelemmel bír, úgy néz ki, mint egy „sima” napszemüveg, és az általunk forgalmazott színezések elmondhatatlanul kényelmesek, még zárt térben sem érezzük, hogy le kell vennünk a napszemüvegünket, hogy jobban lássunk! Maximum a környezetünk néz ránk furán, hogy miért maradt rajtunk!:)

Az fényre sötétedő ( helyesen UV-re sötétedő ) változat amolyan hibrid megoldás. Nem teljesen napszemüveg, csak annyira fog elszíneződni a lencse, amennyi az UV sugárzásnak megfelelően szükséges a szem védelme érdekében. Ennek az az előnye, hogy zárt térben kivilágosodik, és így sima, színtelen szemüvegként is funkcionál. Van, akinek a lencse elszíneződése nem nyújt elegendő védelmet, nem érzik kellően „sötétnek” a végeredményt. Talán praktikusnak mondható, mert a szabadból a zárt térbe érkezéskor nem kell átcserélni a szemüvegünket, de fontos tudni, hogy autóban például nem éri el az elvárt sötétedést, mert a szélvédő eleve szűri az UV-t!

Az igények eltérőek lehetnek, és mi ezt igyekszünk minden esetben feltérképezni, hogy a számodra megfelelő megoldást nyújtsuk.

Először legyen egy alapos látásvizsgálat, aztán megbeszéljük, mi a legjobb választás az életviteled, igényeid, szemed állapotának figyelembevételével!

Szeretettel várunk!

image 6
Polgár Noémi
Diplomás Optometrista, Kontaktlencse specialista, Látszerész

megosztás

Olvass Tovább