IDŐPONTFOGLALÁS

Dátum és időpont
Az általunk illesztett kontaktlencsében érkezzen, hogy lássuk a szövetek aktuális állapotát is! Amennyiben máshol illesztett és rendelt lencsét visel, javasoljuk a teljes körű 3D vizsgálatot, hogy pontos képet kapjunk szemei állapotáról. Ennek függvényében javasolni és illeszteni tudunk másik lencsetípust, esetleg másik ápolószert, és szükség esetén szemcsepp kúrát!
vitaminok
2022. április 22.

Vitaminok

Fogadjátok szeretettel Edit kolléganőnk remek írását a vitaminokról, és a hozzájuk fűződő viszonyáról!:)

Kígyónak lábsó, avagy orrba-szájba-fülre-szemre

Vitaminok. Maga a szó feltölt életerővel, nem? Benne cseng maga az egészség, főleg amikor naponta 128 helyről tolják ránk az infót, hogyha megveszed az extra kiszerelésű szupergiga adag X³vitamint, akkor visszanő nemhogy a hajad, de a leesett körmöd, uram bocsá’ még a lábad is.

Tényleg csak engem zavarna az örök élet ígérete?

Szeretjük a vitaminokat. Az A -tól például szép a bőrünk, a C-től gyorsabb a regenerálódás, a K-tól gyorsan, ütemesen alvad a vérünk, a B komplex szaga távol tartja a fránya szúnyogokat, hogy csak néhányat említsek a közismert jótékony hatásokból. A járvány ideje alatt a be is dobáltunk tetemes mennyiségű, főleg C és D vitamin tablettát, mert azt tanácsolták, ezek szedése segít készenlétben tartani az immunrendszerünket. Azám, de ha beüt a krach és ledönt az influenza a lábunkról, akkor ezek a készítmények nem elegendőek, mert nem az a dolguk. Nem tudnak csodát tenni.

A minap belefutottam (-tunk, a szakma jó része olvasta a bejegyzést) egy olyan termékreklámba, ami egy vitamin hatásának tulajdonította a látásának a javulását. Eloszlatom a tévhitet: ez nem lehetséges. A dioptriáink száma nem tud változni étrend kiegészítők fogyasztásával. Ez önáltatás és félrevezetés, ami ha szándékos – ne is taglaljuk.

A vitaminok elengedhetetlenek a testünk kiegyensúlyozott működéséhez. A városi életmód, rohanás sokszor nem segít abban, hogy úgynevezett teljes étkezést folytassunk. Néha bizony rászorulunk arra, hogy egy gyorskaját dobjunk be. Sok olyan nap is előfordul, amikor ott ragadunk az irodában, vagy az autóban és a friss levegő, séta esetenként még hétvégenként is luxusnak tűnik. Ez nehezített pálya mindenkinek, és néha bizony jól jön egy multivitamin bogyó formájában a támogatás, ami segít jobban érezni magunkat a bőrünkben – a jótékony élettani hatásai mellett azért, mert legalább ennyit megtettünk magunkért.

Nem szeretnénk átmenni életmód tanácsadóba, mert nem vagyok az! A választásaink és kialakított szokásaink felelnek az életminőségünkért. Ide vonatkozik az is – most lép képbe pl az Optometristád – amikor úgy döntünk, nem dőlök be első körben a reklámoknak, hanem rábízom magam a szakember tanácsára.

image 6
Polgár Noémi
Diplomás Optometrista, Kontaktlencse specialista, Látszerész

megosztás

Olvass Tovább

Milyen garanciákat tudsz érvényesíteni?…
Mit tehetsz a napi komfortodért…..