IDŐPONTFOGLALÁS

Dátum és időpont
Az általunk illesztett kontaktlencsében érkezzen, hogy lássuk a szövetek aktuális állapotát is! Amennyiben máshol illesztett és rendelt lencsét visel, javasoljuk a teljes körű 3D vizsgálatot, hogy pontos képet kapjunk szemei állapotáról. Ennek függvényében javasolni és illeszteni tudunk másik lencsetípust, esetleg másik ápolószert, és szükség esetén szemcsepp kúrát!
látásvizsgálat
2024. május 24.

Ingyenes vizsgálat?

Nem biztos, hogy ezzel a stratégiával elérem a célom!

Elsőre az jut eszembe, hogy mennyire tud „hiteles” lenni egy szakember, aki ingyenes szolgáltatást nyújt? Te mennyire bíznád rá magad, vagy a szemeid, látásod épségét? Nem éreznéd azt, hogy futószalag rendszerben gyorsan túl akarnak esni Rajtad és a panaszaidon?

A mi munkánk diplomát igényel, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen sajátítjuk el a szemmel, látással kapcsolatos tudományt.

Szemészeti vonalon is mozgunk, de nem olyan mélységben, mint a szemorvosok. Hasonló szakma, de mégis más, én például nem tudok műteni, vagy egy komolyabb szembetegséget diagnosztizálni, receptet felírni, de fel kell tudnom ismerni, ami nem az én kompetenciám, és szemész szakorvoshoz küldeni Téged az egészséged érdekében, és príma korrekciót kell tudnom felírni a vizsgálattól kezdve az elkészült szemüvegig.

Nem is gondoltad, hogy ennyi mindent tudnunk kell! Számos kollégámmal önszorgalomból is tovább képezzük magunkat, sok esetben külföldi szakirodalmat is bújunk, hogy tágítsuk a tudásunkat. Az optikai üzletek, magánrendelők felszereltsége sem elhanyagolható, precíziós eszközöket vásárolunk, hogy minél alaposabb munkát végezhessünk, hogy az elméleti tudásunkat és elhivatottságunkat a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk, és olyan végeredmény szülessen, ami Számodra akár életminőségbeli javulást hoz.

Én tudom, hogy elfogult vagyok a szemmel, látásvizsgálattal és a személyre szabott megoldásokkal kapcsolatban, de máshogy nem tudnám végezni ezt a munkát. Hitelesen biztosan nem. A munkámnak, vagy ha úgy tetszik a tudásomnak ára van. Ezért teljes mértékben vállalom a felelősséget anyagi és emberi vonatkozásban egyaránt. Biztosan érzed a különbséget egy alapos, lelkiismeretes ám díjköteles szolgáltatás és egy ingyenes szolgáltatás között. ( persze előfordul ennek az ellenkezője is…)

Nem szeretném azzal zárni a bejegyzésem, hogy ne keress fel ingyen szolgáltatást nyújtó optikai üzleteket, de nagyon kevésszer találkoztam megfelelő vizsgálati végeredménnyel ilyen esetben. Nem beszélve arról, hogy a kezdetben lelkes kolléga is idővel elveszti a motivációját, ha a tudása, hozzáállása nincs honorálva, mert hiszem, hogy ez ad egyfajta egészséges önbecsülést, még ha nem is minden a pénzről szól, de mégis, mindannyian pénzből élünk. Ezen felül én pedig az elégedett Ügyfelekből. Az elégedetlen Ügyfelekből pedig tanulok, és ezáltal jobb leszek, tehát az Ő problémáját is meg tudom majd oldaniJ

Nem jó érzés, mikor lebecsülik a munkánkat. Sosem tudnám megtenni, a kollégáimmal pláne. Egytől egyig szakemberek, és minden nap 8-10 órában odaadják a tudásukat.

Keressetek jó szakembereket, járjatok rendszeresen kontrollvizsgálatra, és köszönjük, ha ránk bízzátok a gyönyörű szemeiteket! Gondozzuk szeretettel!

image 6
Polgár Noémi
Diplomás Optometrista, Kontaktlencse specialista, Látszerész

megosztás

Olvass Tovább