IDŐPONTFOGLALÁS

Dátum és időpont
Az általunk illesztett kontaktlencsében érkezzen, hogy lássuk a szövetek aktuális állapotát is! Amennyiben máshol illesztett és rendelt lencsét visel, javasoljuk a teljes körű 3D vizsgálatot, hogy pontos képet kapjunk szemei állapotáról. Ennek függvényében javasolni és illeszteni tudunk másik lencsetípust, esetleg másik ápolószert, és szükség esetén szemcsepp kúrát!
Száraz szem és szemcsepp
2022. március 3.

Száraz szem és szemcsepp

Műkönny? Szemcsepp? De minek? Biztos kell az?

Avagy

Miért használjam őket? Nem fog hozzászokni a szemem?

Ezek a kérdések nap mint nap felmerülnek a vizsgálóban. A mai civilizált világban folyamatosan érik olyan hatások a szemeinket, amik ronthatnak (és meg is teszik) a könnyfilmünk minőségén. Elsősorban a monitor előtti munkavégzés és a kontaktlencseviselés a ludas, de a légkondicionálás, fűtés, tehát a száraz levegő is jócskán közrejátszik.

Képzeld el, hogy nedves, homokos vízpartra húzol egy plédet. Nagyjából ez történik, amikor száraz a szemed, és pislogsz. Nemcsak meggyűri a kötőhártyát a szemhéjad, valóban égő érzéssel is járhat, vagy mintha homok lenne a szemedben. Egyesek hallani vélik a súrlódó hangokat is, súlyosabb esetben a csikorgást. 😉 Mi ennek a nyomait fedezzük fel a mikroszkóp alatt!

Monitor előtt átlagosan ötször kevesebbet pislogunk, mint egyébként – ennyi idő alatt bőven elpárolog a rendelkezésre álló, esetleg már eleve gyér könnymennyiség. A kontaktlencse maga is „elhasznál” némi nedvességet a környezetéből. Ez nem jelenti azt, hanem hogy nem szabad ezeket tenned! Csupán azt, hogy támogassuk a szövetek egészségét egy kis műkönnyel! Ezzel segítünk sima, ép felületet biztosítani, ami a látásélességünkben is fontos szerepet tölt be, és megóvja a szemeket a kellemetlen, égő érzésektől. Hosszú távon meghálálja a szemed a gondoskodást.

Hozzászokni nem lehet ezekhez a cseppekhez, kizárólag segíteni tudnak egy mesterségesen előidézett állapot ellensúlyozásában. Azt biztosítanak, ami az egészséges könnyfilmhez szükséges, kiegészítő nedvesítést, súrlódásmentes környezetet.

image 6
Polgár Noémi
Diplomás Optometrista, Kontaktlencse specialista, Látszerész

megosztás

Olvass Tovább

Mit tehetsz a napi komfortodért…..
Mi történik a POLGÁR optikában, amikor ellátogatsz hozzánk?…